A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Нововолинський центр первинної медико-санітарної допомоги Нововолинської міської ради Волинської області"

Новини

13.08.19 року у КНП «НЦ ПМСД» відбувся семінар.

13.08.19 року у КНП «НЦ ПМСД» відбувся семінар, на якому були присутні лікарі загальної практики сімейної медицини, сестри медичні, реєстратори та статистики медичні. Представник компанії «Ілайф» пан Євген Антонов провів тренінг по роботі у електроній системі МЕДЕЙР, показав присутнім,як правильно створити декларацію,заповнити електронну карту, виписати електронний рецепт. Також надав необхідну інформацію по виправленню помилок при створенні декларацій, та відповів на задані запитання. Здобуті навички медичним працівникам допоможуть в їх подальшій роботі. Дякуємо пану Євгену за надану корисну інформацію і надіємося на подальшу співпрацю.

07:58 19.08.2019

Вакцинація - найефективніший спосіб захисту від інфекційних захворювань.

Епідемії ставалися повсюди. Про них ще у 460-370 році до нашої ери написав трактат той самий Гіппократ, до чиєї клятви ми апелюємо, коли просимо лікарів допомогти. «Сім книг про епідемії» майже 2000 років визначали всю теорію виникнення та розповсюдження епідемій. Але ще довше людство чекало на знання, які б дозволили уникати епідемій та масової гибелі людей. 

14:38 12.08.2019

Грудне вигодовування - є корисним.

Триває Світовий тиждень грудного вигодовування. У всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що оптимальний період грудного вигодовування – від першої години життя до віку двох років. Грудне вигодовування в перші півроку життя дитини повинно бути без додаткових прикормів, а от після шести місяців – паралельним, разом з іншими продуктами харчування. Від народження малюки повинні знаходиться виключно на грудному молоці, так як це забезпечить їм кращий ріст, розвиток та здоров'я, захистить від інфекцій. В перші півроку життя дитина потребує лише материнського молока ,грудне молоко на 80% складається з води, особливо те молоко, яке надходить в організм немовляти на початку годування, тому замість води мами просто можуть давати дитині груди. Діти, які отримували грудне молоко від 6 до 24 місяців, у дорослому віці менш схильні до ризику розвитку діабету, серцево-судинних захворювань, астми та інших неінфекційних захворювань. Крім того, діти і підлітки, які в грудному віці отримували грудне молоко, рідше страждають від надмірної ваги або ожиріння у старшому віці. Грудне вигодовування є корисним не лише з медичної точки зору, але і в емоційному сенсі. Воно розвиває та зміцнює зв'язок між матір'ю та дитиною, частково завдяки гормонам, частково завдяки фізичному контакту на ранній стадії. Чим раніше мати починає годувати немовля, тим більшими є шанси на більш позитивний майбутній досвід, розвиток материнського чуття та краще розуміння потреб і поведінки немовляти. Матері часто згадують про «чарівну здатність» грудного вигодовування тамувати та ефективно полегшувати майже будь-який біль, наприклад, під час щеплень.

08:40 08.08.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора