A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Нововолинський центр первинної медико-санітарної допомоги Нововолинської міської ради Волинської області"

 Зайва вага підвищує ризики захворювання небезпечними хворобами.

Дата: 13.02.2024 14:40
Кількість переглядів: 13

 Зайва вага підвищує ризики захворювання небезпечними хворобами, зокрема серцево-судинними. В комбінації з серцево-судинними захворюваннями зайва вага впливає також на тривалість життя.  

Що таке абдомінальний жир і чому він небезпечний ? Жирова тканина дуже підступна. Вона може оточувати життєво важливі органи – підшлункову залозу, печінку та кишківник, і заважати їхній нормальній роботі. Цей тип жиру вважається найбільш небезпечним і зветься абдомінальним. Він накопичується на рівні талії, в черевній порожнині. Що більша частка такого жиру в організмі, то вищі ризики появи серцево-судинних захворювань. Адже жирова тканина негативно впливає на артеріальний тиск, рівень цукру в крові та рівень холестерину.

Здорове харчування, фізична активність і поведінка – найбільш ефективні інструменти для підтримання здорової ваги. Прості поради допоможуть тримати вагу в нормі, чудово почуватися і жити довше: будьте активними; харчуйтесь повноцінно; спіть достатньо.

Консультуйтесь зі своїм лікарем щодо питань здоров’я, зокрема як підтримувати оптимальну вагу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора