A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Нововолинський центр первинної медико-санітарної допомоги Нововолинської міської ради Волинської області"

Лекції з практичними навичками у «Школі відповідального батьківства»

Дата: 07.03.2024 08:23
Кількість переглядів: 12

Ще зовсім нещодавно про присутність членів родини вагітної жінки на пологах не могло бути й мови , а в пологовий зал допускався тільки медичний персонал. Зараз же партнерські або спільні пологи стали викликом сучасності. Для жінки присутність близької людини в цей момент - суттєва підтримка. Але, як бути чоловікам? Адже вони не виношують дитину 9 місяців та не готуються до цього так, як це робить майбутня матуся?

По-перше, потрібно зберігати спокій, коли момент "ікс" уже розпочався, бути уважним та турботливим.

По-друге, чоловік може масажувати поперек, обіймати, тримати за руку, гладити по голові, дихати разом, подавати воду, тощо.

По третє, важливо домовитись з лікарем про те, що всі дії медперсоналу, а також паперові питання, будуть узгоджуватися з чоловіком. Питання й розмови можуть відволікати жінку або викликати стрес.

Напевно, найважливіше, що мають робити чоловіки під час партерських пологів - це бути захистом, підтримкою та опорою для своєї дружини. Для фізичної та психологічної підготовки майбутньої мами до такої важливої події в її житті, наш заклад КНП «НЦПМСД» на базі амбулаторії 3 організував «Школу відповідального батьківства» для вагітних. Такі заняття дають всі необхідні знання про пологи, допомагають подолати певні страхи, дарують позитивні емоції та нові знайомства!!

Приєднавшись до Школи відповідального батьківства ви отримаєте практичну інформацію та відповіді на запитання стосовно вагітності, пологів та догляду за дитиною.

Сьогодні 7 березня ми розбирали такі важливі теми, як: Партнерські пологи ( Розмовляли з чоловіками на «Чоловічу розмову про вагітність та пологи». Чи варто бути партнером на пологах? Що бачить, відчуває чоловік під час пологів? Що може робити чоловік на кожному з етапів? Що може робити чоловік у післяпологовий період? Та багато інших суто чоловічих питань, які ви б ніколи не поставили партнерці.» Партнером може бути не тільки чоловік, а інша близька людина вагітної.

Фізичні методи знеболення (Існують медикаментозні та немедикаментозні способи знеболювання пологів. Епідуральна аналгезія і анестезія. Всі за і проти.)

Ведуча тренінгу сімейна лікарка, консультант з грудного вигодовування, член Української Академії Медицини Грудного Вигодовування Тиханська Тетяна Ярославівна, та її співучасник Тачинська Тетяна Володимирівна.

Запрошуємо вас в нашу дружню, затишну атмосферу на наступне заняття. Лекції з практичними навичками «Школи відповідального батьківства» відбудуться у кабінеті №7 амбулаторії ЗПСМ № 3 за адресою: пр. Дружби 19. Дату та час ми повідомимо в анонсі.

До зустрічі, все буде Україна!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора