A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Нововолинський центр первинної медико-санітарної допомоги Нововолинської міської ради Волинської області"

Всесвітній день обізнаності про аутизм.

Дата: 02.04.2024 08:19
Кількість переглядів: 12

18 грудня 2007 р. Генеральною Асамблеєю ООН було започатковано Всесвітній день обізнаності про аутизм.

                    Щороку його відзначають 2 квітня.

Цей день спрямований на підвищення обізнаності про людей з розладами аутистичного спектру та підтримку досліджень, спрямованих, пошук нових способів поліпшення самопочуття та інтеграції людей з цією хворобою в соціумі, особливо дітей, підвищення їхнього рівня життя.

Аутизм - це стан, який містить проблеми з навичками соціальної поведінки і спілкування, сенсорним сприйняттям, рухом і дрібною моторикою, мовою та інтелектуальними здібностями. Фахівці вважають більш правильним використовувати термін не «аутизм», а «розлад аутистичного спектру (РАС)».

У більшості випадків причина виникнення аутизму невідома. Можливо, що в цьому беруть участь як генетика, так і навколишнє середовище.

Симптоми аутизму зазвичай виявляються в ранньому дитячому віці – до 3 років. Вони містять порушення здатності спілкування, соціальних контактів і повторювані або обмежені дії.

Ті, хто має РАС, часто демонструють нетипові реакції на сенсорні подразники, такі як незвичайна чутливість до світла, звуку, запаху, смаку. Вони можуть почати кричати або впадати в ступор навіть від тихого звуку або спалаху світла. До іншим загальних симптомів відносяться потреба у повторенні, занепокоєння .

А в деяких випадках, дивовижні здібності у певних галузях (часто – в музиці та математиці).

І тому це особливі люди , до яких потрібен унікальний підхід.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора