A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Нововолинський центр первинної медико-санітарної допомоги Нововолинської міської ради Волинської області"

7 квітня щороку відзначається Всесвітній день здоров’я.

Дата: 07.04.2024 09:08
Кількість переглядів: 15

7 квітня щороку відзначається Всесвітній день здоров’я, адже саме у цей день у 1948 році було створено Всесвітню організацію охорони здоров’я (ВООЗ). Щорічно святкувати цей день почали з 1950 року. Нині 7 квітня по всьому світу відбуваються заходи, покликані підкреслити важливість здорового способу життя.                               

 

Щороку Всесвітній день здоров’я проходить під знаком однієї, важливої для суспільства теми. Здоров’я — це природний динамічний стан організму, який характеризується високим енергетичним потенціалом, оптимальними адаптаційними реакціями на зміни умов довкілля, що забезпечує гармонійний фізичний, духовний і соціальний розвиток особистості, її добре самопочуття, ефективну протидію захворюванням, повноцінне життя та активне довголіття. Проголошений статут Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), затверджений у    1949 р., дає таке визначення «здоров’я – це стан повного фізичного, духовного та соціального благополуччя, а не тільки відсутність хвороб та фізичних вад». Всесвітній день здоров’я – це зайвий привід згадати про себе та своїх рідних, скорегувати спосіб життя та замислитися про можливі наслідки своїх дій. Завчасно виділіть час у вашому календарі для профілактичних оглядів. Медичний огляд дасть можливість їх попередити, або ж отримати у свого сімейного лікаря поради щодо покращення здоров'я та способу життя.

Телефон для запису на прийом сімейного лікаря чи лікаря терапевта: 097 773 8260, з понеділка по п'ятницю з 8.00 до 18.00 год.

Будьте здоровими!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора