A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Нововолинський центр первинної медико-санітарної допомоги Нововолинської міської ради Волинської області"

Всесвітній день боротьби з хворобою Паркінсона.

Дата: 11.04.2024 09:44
Кількість переглядів: 6

З віком майже всі люди стають вразливими до різних хвороб. Неврологічні порушення та захворювання останнім часом стають вже не такими рідкими й зустрічаються в медичній практиці все частіше, та вражають людей будь-якого віку. Серед таких захворювань є хвороба Паркінсона причини якої достеменно не відомі. На неї страждають близько 1% від всіх людей віком старше 60 років. Однак, іноді хвороба вражає і молодих людей віком 30-40 років і значно впливає на якість життя та на самостійність людини у побуті та інших сферах життєдіяльності.

11 квітня щорічно проводиться Всесвітній день боротьби з хворобою Паркінсона.

Симптоми проявляються поступово і досить повільно, тому при своєчасно розпочатій терапії можна зберегти якість життя і продовжити його тривалість.

При початкових стадіях хвороби погіршується почерк, людина не може застебнути гудзики або виконати інші тонкі операції пальцями рук.

Часто і досить рано розвивається депресія, на певній стадії хвороби відзначаються типові зміни психіки (сповільненість мислення і розумова виснаженість, надлишкова докладність, обмеження інтересів, фрагментація сну і перекручення його добового ритму).

Поступово наростають: тремор (тремтіння) рук (можливо ніг і всього тіла) у стані спокою, який з часом становиться все сильнішим; брадикінезія (сповільнення рухів); ригідність (скутість м’язів); порушення координації, особливо при зміні положення тіла; та інші симптоми.

Хочемо нагадати, що якщо у вас виникли якісь питання, Ви завжди можете звернутися до свого сімейного лікаря.

Бережіть себе та своїх рідних!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора