A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Нововолинський центр первинної медико-санітарної допомоги Нововолинської міської ради Волинської області"

Профілактика серцево-судинних захворювань – це щоденна робота над собою.

Дата: 10.04.2024 10:12
Кількість переглядів: 12

Серцево-судинні захворювання є головною причиною смерті в усьому світі та Україні зокрема. Саме ці хвороби знижують тривалість та якість життя, призводять до інвалідності та втрати працездатності, і все більше випадків трапляється серед молоді.  Саме тому, сьогодні 10 квітня на базі амбулаторії N’4 КНП «НЦПМСД» відбулося чергове заняття для наших медичних працівників, де ми обговорили, що найбільше шкодить здоровʼю серця, та як на це впливати. Тема заходу: СЕРЦЕВО-СУДИННІ ЗАХВОРЮВАННЯ. Оцінювання ризику ССЗ та надання допомоги при ССЗ. Надання допомоги при гіпертонії. На появу серцево-судинних захворювань впливають багато причин. Серед них атеросклероз, гіпертонія, діабет, паління, вживання спиртного, недостатня фізична активність, зайва вага, генетична схильність, гормональні розлади, вік тощо.

Причини серцево-судинних захворювань можуть бути комбінованими. Водночас симптомами серцево-судинних захворювань є: больові відчуття та дискомфорт у грудях, задишка (навіть при малій фізичній активності), постійне відчуття втоми, слабкість та оніміння кінцівок, нестабільний пульс, підвищений артеріальний тиск, обʼємне потовиділення, підвищена тривожність, розлади сну, швидка поява синців і блідість шкіри.

Профілактика серцево-судинних захворювань – це щоденна робота над собою.

Аби не страждати на серцево-судинні захворювання ВООЗ запропонував пакет основних втручань, щодо захворювань (PEN) і рекомендує: не палити ; щоденна ходьба по 3 км в день або 30 хвилинна фізична активність; 5 - порцій овочів і фруктів на день; 140 рівень систолічного («верхнього») АТ до 150 мм.рт.ст.; 5 – рівень загального холестерину до 5 ммоль/л і 3 – рівень ліпопротеїдів низької щільності (ЛПНЩ) в ліпідограмі до 3 ммоль/л.; ні - підвищеній масі тіла.

Навчання проводила головна медична сестра Савюк Ірина Павлівна.

Бережіть себе. Все буде Україна!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора